sobota, 17 listopada 2012

Chleb z bananem

Nie pisze ze bananowy bo nie wiem ile w przepisie jest bananow w takim chlebie,
Moj chleb powstal jak wszsytko w mojej kuchni i zyciu przez przypadek... Zachcialo mi sie chleba...innego troche..

Wsypalam szklanke maki zwyklej bialej.
Do tego 1 miarke moze 80 ml ma maki zytniej ale jasniejszej, pakowana jest w torebke z zielonym kolorem firmy Kornax. Na opakowaniu napisane jest z to maka pelna. Nie podano typu niestety.
2 lyzeczki od herbaty drozdzy w proszku. 

Do tego dobra lyzke oleju z oliwek, sol (Sól himalajska), lyzeczka miodu, woda ok pol szklanki lub nawet ciut mniej.
 Do tego oczywiscie 1 banan. Banan sam w sobie jest dosc miekki wiec trzeba pamietac zeby nie przedobrzyc z woda. Jak cos to dostypac maki!
 Pieklam w okolo 180C przez jakies 35 minut...
Wyszedl naprawde super!




Brak komentarzy: